Ministarstvo prosvjete: Očekujemo raspisivanje tendera za izradu glavnih projekata za vrtiće u Baru i Ulcinju

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da su kao prioritetne projekte za realizaciju, kandidovali vrtiće u Baru i Ulcinju, koji su bili planirani kroz Okvirni ugovor o kreditu, potpisan između Države Crne Gore i Banke za razvoj Savjeta Evrope, 6. januara 2014. godine (CEB 1)

2539 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da očekuje da će u toku sljedeće sedmice biti raspisani tenderi za izradu glavnih projekata za vrtiće u Baru i Ulcinju.

"Crna Gora je, preko Ministarstva prosvjete, pokrenula inicijativu za realizaciju investicije pod nazivom "Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori - 2". Samim tim je zatražila zajam od Razvojne Banke Savjeta Evrope za finansiranje troškova koji su neophodni, a finansijski ugovor je potpisan 2019. godine", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete su dodali da su kao prioritetne projekte za realizaciju, kandidovali vrtiće u Baru i Ulcinju, koji su bili planirani kroz Okvirni ugovor o kreditu, potpisan između Države Crne Gore i Banke za razvoj Savjeta Evrope, 6. januara 2014. godine (CEB 1).

"Na sjednici Vlade 22. septembra 2022. godine usvojen je predlog Ministarstva prosvjete da se kao prioriteti uvrste objekti u Baru i Ulcinju. U međuvremenu, dok se čeka na odobrenje Centralne banke Savjeta Evrope u vezi sa utvrđenim prioritetima, Projektni odbor za realizaciju ugovora sa CEB-om je na prošlonedjeljnoj drugoj sjednici donio odluku da se uputi zahtjev prema Upravi za kapitalne projekte za raspisivanje tendera za zbor projektanta za izradu glavnog projekta izgradnje vrtića u Baru i Ulcinju", piše u saopštenju.

Bonus video: