Bar: Opština priredila prijem za ambasadorku Velike Britanije i komandante NATO brodova

"Ambasadorka Kemp koja je prvi put došla u Bar zahvalila se na gostoprimstvu i pomoći Opštine Bar u organizaciji predviđenih aktivnosti tokom boravka brodova u barskoj luci, a komandanti brodova su izrazili svoju zahvalnost", saopšteno je ovim iz Opštine Bar
4 komentar(a)
Opština Bar, prijem za ambasadorku Alison Kemp i komandante NATO brodova, Foto: Opština Bar
Opština Bar, prijem za ambasadorku Alison Kemp i komandante NATO brodova, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 16.09.2017. 19:31h

U Opštini Bar danas je priređen prijem za ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, komandante NATO brodova koji su jutros uplovili u barsku luku - Eleanor Stak, Bena Kejta, Stanislasa Delatea i Dionisiosa Mantadakisa, te britanskog vojnog atašea potpukovnika Edvarda Mela.

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić koji je goste dočekao sa svojim saradnicima i potpredsjednicom opštine Sanelom Ličinom, poželio im je dobrodošlicu i upoznao ih sa istorijatom i atrakcijama Bara.

"Ambasadorka Kemp koja je prvi put došla u Bar zahvalila se na gostoprimstvu i pomoći Opštine Bar u organizaciji predviđenih aktivnosti tokom boravka brodova u barskoj luci, a komandanti brodova su izrazili svoju zahvalnost", saopšteno je ovim povodom iz Opštine Bar.

NATO grupa brodova biće usidrena u Baru do 20. septembra, a jedan od ciljeva posjete je jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore, kao nove države-saveznice u okviru Alijanse.

U grupi su britanski razarači "HMS Duncan D37" i "HMS Diamond D34", francuska fregata “La Fayette” i grčka fregata “Limnos”.

Bonus video: