Đurašković i Timonije: Jačanje saradnje u oblasti ekonomije, turizma i realizacije razvojnih projekata Cetinja

"Timonije je istakao da su renomirane francuske kompanije zainteresovane za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici", navodi se u saopštenju

2539 pregleda 4 komentar(a)
Timonije i Đurašković, Foto: Prijestonica Cetinje
Timonije i Đurašković, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom.

"Đurašković je izrazio spremnost Cetinja da posvećeno radi na jačanju veza sa Francuskom, ističući da na to utiču snažne veze crnogorskih vladara iz dinastije Petrović sa Francuskom, ali i partnerstvo koje Crna Gora i ta zemlja imaju u okiru Sjevernoatlantskog saveza", navodi se u saopštenju Prijetonice Cetinje.

Na sastanku je riječi bilo i o mogućnostima saradnje francuskih gradova i Prijestonice, kao i posjetu delegacije Cetinja gradu Neiju, koja bi služila osnaživanju saradnje u ekonomiji i drugim oblastima i razmjeni iskustava.

Timonije je istakao da su renomirane francuske kompanije zainteresovane za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici.

"Postoji dosta prostora za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, kulture i realizacije razvojnih projekata Cetinja", istakao je Timonije.

"Đurašković je istakao da očekuje nastavak uspješne saradnje Prijestonice i Ambasade Francuske po pitanju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: