Vojinović u Herceg Novom: Sa MUP-om ćemo pratiti situaciju u cijeloj državi, da učenici mogu bez straha u školu

"Ponavljanje ovakvih slučajeva neće ugroziti nastavni proces, kao što nije ni do sada, jer je naš obrazovni sistem pod kontrolom i spreman da funkcioniše u svakom momentu", kazao je Vojinović

8513 pregleda 3 komentar(a)
Vojinović tokom posjete OŠ Milan Vuković, Foto: Ministarstvo prosvjete
Vojinović tokom posjete OŠ Milan Vuković, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar prosvjete Miomir Vojinović posjetio je Osnovnu školu "Milan Vuković" u Herceg Novom, nakon što je lažna dojava o eksplozivnoj napravi upućena toj ustanovi 28. februara.

"Ministarstvo prosvjete će u dogovoru sa MUP-om svakodnevno pratiti dešavanja ne samo u Herceg Novom, već i na teritoriji cijele Crne Gore kako bi nastavni proces mogao da se odvija normalno i kako bi učenici bez straha pohađali nastavu u školama", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete (MP).

U saopštenju se dodaje da je "nakon što je OŠ "Milan Vuković" 28. februara elektronskom poštom upućena prijetnja koja se odnosi na ugrožavanje bezbjednosti djece, Uprava škole je po ranijoj preporuci MP o slučaju odmah obavijestila policiju, koja je iz predostrožnosti izvršila pregled školskih prostorija i utvrdila da se radi o lažnoj dojavi".

Učenici su odmah evakuisani, a danas su se vratili redovnoj nastavi.

Vojinović je istakao da je zabrinut zbog ovih dešavanja ali i ubijeđen da sličnih događaja neće biti u budućnosti, pri čemu je istakao da je sličnih situacija bilo i ranije širom države i da je sreća da su sve dojave bile lažne.

"Ponavljanje ovakvih slučajeva neće ugroziti nastavni proces, kao što nije ni do sada, jer je naš obrazovni sistem pod kontrolom i spreman da funkcioniše u svakom momentu", kazao je Vojinović.

"On je podsjetio i da su da zbog ranijih sličnih slučajeva u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova formirali radnu grupu, kako bi spriječili ove nemile događaje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: