Kontrola radnog vremena u Opštini Kolašin: Kartice za bolju disciplinu

”Zaposleni je dužan da dolazak na posao evidentira putem ID kartice i upisivanjem u štampanu evidenciju, najkasnije do 7.15, a odlazak sa posla u 15 sati"

5988 pregleda 17 komentar(a)
Evidentiraće se vrijeme dolaska i odlaska s posla, ali i svako napuštanje zgrade, Foto: Dragana Šćepanović
Evidentiraće se vrijeme dolaska i odlaska s posla, ali i svako napuštanje zgrade, Foto: Dragana Šćepanović

Dolazak i odlazak zaposlenih sa posla u kolašinskoj Opštini ubuduće će se evidentirati identifikacionim karticama preko uređaja instaliranog na službenom i sporednom ułazu, kao i upisivanjem u štampanu evidenciju na portirnici.

Tako je precizirano Upustvom o načinu vođenja evidencije o prisustvu zaposlenih na poslu, koji je potpisao predsjednik Opštine Vladimir Martinović.

”Zaposleni je dužan da dolazak na posao evidentira putem ID kartice i upisivanjem u štampanu evidenciju, najkasnije do 7.15, a odlazak sa posla u 15 sati. Svaka zloupotreba ID kartice ili identifikacionog uređaja, kao i štampane evidencije, smatraće se povredom radne dužnosti i podliježe disciplinskoj odgovornosti”, piše u Upustvu.

Pored vremena dolaska i odlaska sa posla, zaposlenima u opštinskoj administraciji na taj način evidentiraće se i vrijeme korišćenja pauze, kao i “sve vrste izlazaka u toku radnog vremena i vanredno”.

Upustvom je precizirano i da pauza zaposlenih traje pola sata, od 9.30 do 10 časova.

Radno vrijeme u Opštini je od sedam do 15 sati.

”Sprovođenjem Uputstva obezbjeđuju se poštovanje radne discipline službenika i namještenika po pitanjima dołaska na posao i prisustva na radu, izlazaka u toku radnog vremena i odlazaka sa posla. Takođe, i potpunije korišćenje radnog vremena i stvaraju usłovi za potpunije ostvarivanje pitanja odgovornosti u radu”, piše u obrazloženju tog akta.

U kolašinskoj lokalnoj administraciji i opštinskim službama zaposlena su 94 izvršioca, a ranijim sistematizacijama, kao i aktuelnim Kadrovskim planom, iskazana je potreba za 116 službenika i namještenika.

Kako je Opština Kolašin u reprogramu poreskog duga, za svako popunjavanje radnog mjesta neophodna je prethodna saglasnost Ministarstva finansija.

Prema Odluci o budžetu za ovu godinu, za bruto-zarade u kolašinskoj opštini biće izdvojeno 1,25 miliona eura.

Skupština opštine je prije nekoliko sedmica usvojila Etički kodeks lokalnih službenika i namještenika, kao i funkcionera u Opštini.

Bonus video: