UNICEF: Angažman s Pušićem suspendovan do daljnjeg

"UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a"

24152 pregleda 36 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

UNICEF je suspendovao angažman sa Antonijem Pušićem.

Muzičara, poznatijeg kao Rambo Amadeus, pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije "Dnevnica" Lejla Kašić optužila je za seksualno uznemiravanje.

"UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a", navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Kašić je ranije danas u izjavi za "Vijesti", potvrdila da je o incidentu sa Pušićem izvijestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru, s obzirom na to da je muzičar ambasador dobre volje te organizacije.

Kašić je kazala da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije, i da je Pušić neprimjereno dodirnuo.

Ekipa je za to, kako je ispričala, saznala tek nakon što su se svjetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom".

Umjesto izvinjenja, od Pušića je dobila niz uvreda da je "glupača", "ludača",...

Nešto kasnije dobila je i poruku, u kojoj joj muzičar "objašnjava" da je sve pogrešno shvatila i loše protumačila njegov utisak da "možemo da budemo dobri drugari".

Rambo Amadeus nije odgovarao na mejl i poziv redakcije na dostupne brojeve.

Bonus video: