Početkom aprila Crnogorska bezbjednosna akademija za mlade

Iz CGO su rekli da se prijave - CV sa kontakt podacima i motivaciono pismo, šalju najkasnije do 20. marta, do 14 sati, elektronskom poštom na info@cgo-cce.org i sa naznakom Prijava – CBAM – IME PREZIME

2727 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je oglas za studente za učešće u Crnogorskoj bezbjednosnoj akademiji za mlade, koja će biti održana 4. i 5. aprila u Podgorici.

Iz CGO su saopštili da Crnogorska bezbjednosna akademija za mlade nudi široki spektar teorijskih i praktičnih znanja, a sve u cilju jačanja otpornosti mladih na strane maligne uticaje.

Kako su kazali, tokom dvodnevnog intenzivnog i dinamičnog programa, 20 odabranih studenata imaće priliku da od domaćih i međunarodnih stručnjaka i predstavnika relevantnih institucija uči o NATO-u, spoljnoj politici tog saveza, ulozi Rusije na Zapadnom Balkanu.

„Kao i o poziciji vjerskih organizacija u narastajućem ekstremizmu kod mladih i nadležnostima institucija u procesima koji su posebno ranjivi na strane uticaje“, navodi se u saopštenju.

Iz CGO su rekli da će izabrani studenti/kinje imati priliku da uče kako da prepoznaju dezinformacije u tradicionalnim medijima i na društvenim mrežama, identifikuju botove i trolove i nauče kako da provjere informaciju.

Studenti će, kako su naveli, imati priliku da se upoznaju sa osnovnim konceptima sajber bezbjednosti, načinima čuvanja privatnosti u onlajn okruženju, ali i komunikacionom politikom NATO-a u Crnoj Gori.

Iz CGO su kazali da organizator pokriva troškove materijala i osvježenja, ali ne i smještaja i prevoza za izabrane studente.

Oni su naveli da za uspješno pohađanje Akademije učesnici dobijaju diplome

„Program je otvoren za studente/kinje svih univerziteta i fakulteta u Crnoj Gori, uz naznaku da prednost imaju oni koji pokazuju naglašen stepen društvenog aktivizma“, kaže se u saopštenju.

Iz CGO su rekli da se prijave - CV sa kontakt podacima i motivaciono pismo, šalju najkasnije do 20. marta, do 14 sati, elektronskom poštom na info@cgo-cce.org i sa naznakom Prijava – CBAM – IME PREZIME.

Kako su naveli iz te nevladine organizacije (NVO), nepotpune prijave, koje ne sadrže CV i motivaciono pismo, neće biti razmatrane.

Iz CGO su kazali da se prva Crnogorska bezbjednosna akademija za mlade organizuje u okviru istoimenog projekta koji sprovodi ta NVO uz podršku NATO Odjeljenja za javnu diplomatiju.

Bonus video: