Demokrate: U DPS-u bi htjeli da imaju makar po jednog Nikolića u Javnom servisu

U saopštenju se navodi da nije "RTCG, kao što nismo ni mi, krivi što je cijeli svijet čuo kočijaško psovanje i prijetnje likvidacijom mladim Demokratama i novinaru Dana od strane braće predsjednika Vlade."
3 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.09.2017. 16:01h

Demokratska Crna Gora poručila je DPS-u da se navikavaju da državna radiotelevizija "mora da radi u javnom interesu, jer je plaćaju građani, a ne za račun jednog čovjeka i jedne partije."

DPS je danas saopštio da Javni servis ciljano nanosi štetu partiji i Vladi

"Da je Javni servis – Radio televizija Crne Gore na dobrom putu da se istrgne iz kandži organizovane kriminalne grupe, poznate pod formalnim nazivom Demokratska partija socijalista, potvrda je i današnji njihov napad na ovu medijsku kuću. Čim im, s vremena na vrijeme Javni servis jasno stavi do znanja da neće biti ogranak OKG, DPS presavije tabak. Ne daj bože da su opozicionari prigovarali Savjetu svaki put kad im se ne svidi sadržina ili način na koji je izmontiran neki prilog ili na koji je obrađena neka tema – Savjet ništa drugo ne bi činio bez što bi odlučivao o prigovorima. U uravnoteženom izvještavanju i „spornom“ prilogu, u kojem DPS nije bila ni za trenutak oštećena (u mnogim segmentima bi se moglo reći - naprotiv), izgleda su ove „vrle demokrate“ očekivale da Javni servis, po njihovom zadatku, kao neki njihovi privatni mediji, od Duška Markovića i ostalih Markovića stvori žrtvu, umjesto da vjerno prenese dešavanja iz Mojkovca", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi da nije "RTCG, kao što nismo ni mi, krivi što je cijeli svijet čuo kočijaško psovanje i prijetnje likvidacijom mladim Demokratama i novinaru Dana od strane braće predsjednika Vlade."

"DPS se, po ko zna koji put za proteklih nekoliko mjeseci, ponaša u stilu: „Lopov na ulici viče držte lopova“. Ali ne prolazi. I sve će manje. I zbog toga bahaćenje i nervoza. Iako u skladu sa pravnim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, podnošenje prigovora zbog profesionalno obavljenog posla, a naročito kada dolazi od strane režima koji 27 godina misli da mu sve u Crnoj Gori pripada, pa i državna radiotelevizija, nije ništa drugo do direktan atak na slobodu medija. Znamo mi da DPS nije potpuno izgubio poluge kontrole Javnog servisa, pa nas i ne čudi što i najmanje svijetle primjere fer i poštenog novinarstva želi da uguši. Znamo mi da biste vi vazda htjeli da imate makar po jednog Nikolića u Javnom servisu. No, šta da se radi. Navikavajte se da državna radiotelevizija mora da radi u javnom interesu, jer je plaćaju građani, a ne za račun jednog čovjeka i jedne partije. Gospodo iz DPS-a, pomirite se sa činjenicom da nikad više nećete moći da zloupotrebljavate medije kao svoje partijsko glasilo", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: