Adžić na Šumanovom forumu u Briselu

"Događaj je primarno namijenjen ministrima odbrane država članica Evropske unije i partnerskih zemalja, kao i predstavnicima najznačajnijih međunarodnih i regionalnih organizacija", saopštili su iz MO

4757 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane (MO) i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić učestvuje na „Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane", koji se održava danas i sjutra, u Briselu.

Adžić prisustvuje na poziv visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Džosefa Borela, navodi se u saopštenju MO.

"Forum se održava prvi put ove godine, a u svijetlu aktuelne geopolitičke situacije, kada su partnerstva u domenu bezbjednosti i odbrane od vitalnog značaja za očuvanje međunarodnog poretka i multilateralizma" piše u saopštenju.

Dodali su da, polazeći od Strateškog kompasa usvojenog prošle godine, "EU nastoji očuvati visok nivo ambicija kada je u pitanju dimenzija odbrane i bezbjednosti."

"Događaj je primarno namijenjen ministrima odbrane država članica Evropske unije i partnerskih zemalja, kao i predstavnicima najznačajnijih međunarodnih i regionalnih organizacija", piše u saopštenju.

Bonus video: