"Djeca ljubavi" proslavila svoj dan na gradskom trgu u Bijelom Polju

Obilježen 21. mart - Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

4028 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Brojni rođaci i prijatelji članova Udruženja roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Oaza” u Bijelom Polju obilježili su danas na gradskom trgu 21. mart – Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Sekretarka Udruženja Rasema Hekalo je kazala da ovaj dan obilježavaju svake godine, ali da je ove masovniji što je sve članove udruženja posebno obradovalo.

“U organizaciji su nam pomogli poznati glumac, naš sugrađanin i volonter Moamer Kasumović, Amer Škrijelj koji se pobrinuo oko programa i ozvučenja na trgu, uključila se i OŠ „Dušan Korać“ sa svojim Posebnim odjeljenjem, Mala grupna zajednica i Dnevni centar „Tisa“, kao i osnovci koji su učestvovali u programu”, kazala je Hekalo.

foto: Jadranka Ćetković

Podsjetila je da su djeca sa Daunovim sindromom topla, druželjubiva. "Srećni su kada dobiju nečiju pažnju, pa nije ni čudo, što ih zovu djecom ljubavi", kazala je ona.

Dan osoba sa Daunovim sindromom prvi put je obeležen 2006. godine u velikom broju zemalja, a Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2012. godine 21. mart proglasila za Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Bonus video: