Brđanin: Podrška Turske u vidu obuka bi doprinijela osnaživanju kapaciteta UP

Iz Uprave policije je saopšteno da taj resor ulaže napore na svim nivoima i oblastima u cilju suzbijanja svih oblika kriminala i da teže ka konstantnom unapređenju kadrovskih i tehničkih kapaciteta

2060 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da bi podrška Turske u vidu dalje realizacije obuka i donacija znatno doprinijela osnaživanju kapaciteta Uprave policije i postizanju mjerljivih rezultata.

On se sastao danas sa novoimenovanim ambasadorom Turske, Barišom Kalkavanom i tom prilikom je naglašena "izuzetno plodotvorna saradnja" koju godinama unazad crnogorska policija ostvaruje sa turskim partnerskim agencijama, preko Ambasade i posredstvom atašea za unutrašnje poslove.

Iz Uprave policije je saopšteno da taj resor ulaže napore na svim nivoima i oblastima u cilju suzbijanja svih oblika kriminala i da teže ka konstantnom unapređenju kadrovskih i tehničkih kapaciteta.

"Rezultat pomenute saradnje sa relevantnim službama Republike Turske su upravo i brojne realizovane donacije i obuke za službenike Uprave policije što je umnogome dalo vjetar u leđa i unaprijedilo kapacitete uslova rada policijskih službenika, a ovom prilikom dodatno je pozdravljena i jako dobra saradnja koju Uprava policije ostvaruje sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, koja je takođe rezultirala značajnim brojem uspješno realizovanih aktivnosti", piše u saopštenju.

Kalkavan je tom prilikom naglasio svoju opredijeljenost kontinuiranom doprinosu prosperitetu i stabilnosti Crne Gore i ponovio spremnost za dodatno intenziviranje policijske saradnje.

U saopštenju se navodi da su obije strane usaglasile prijedloge aktivnosti za naredni period i ponovile otvorenost za konstatno jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa.

Bonus video: