Heleni Vuković novčana nagrada od Opštine Kolašin za prvo mjesto na državnom takmičenju iz biologije

“Lokalna uprava, u narednom periodu, posebnu pažnju posvećivaće obrazovanju, kulturi i mladima, ali i afirmisati svu djecu koja su najbolji reprezent našeg grada”, rekao je predsjenik Opštine Kolašin

4209 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Učenicu OŠ Risto Manojlović Helenu Vuković, koja je osvojila prvo mjesto na Državnom takmičenju iz biologije, i njenu mentorku Danicu Bulatović, ugostio je u svom kabinetu i uručio novčanu nagradu predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović.

On je, kako je saopšteno, “izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u oblasti obrazovanja i vaspitanja i istakao da je obrazovanje ključ uspjeha”.

“Lokalna uprava, u narednom periodu, posebnu pažnju posvećivaće obrazovanju, kulturi i mladima, ali i afirmisati svu djecu koja su najbolji reprezent našeg grada”, rekao je Martinović.

Vuković je učenica devetog razreda, a prošle godine je na Olimpijadi znanja, takmičenju koje organizuje Univerzitet Crne Gore, osvojila prvo mjesto u kategoriji osmih razreda iz biologije.

Nakon osvojenog prvog mjesta na Državnom takičenju, priprema se za Olimpijadu znanju. Učestvovala je u radu i edukaciji na kampu "Igra znanja i vještina" u organizaciji NVO "Celula". Bila je polaznica Zimske škole nauke, koju organizuje NVO "Prona". Kaže da je izuzetno je zainteresovana za proučavanje prirodnih nauka i svoj dalji obrazovni put usmjeriće sticanju novih naučnih znanja.

Bonus video: