VCG dobila 12 novih oficira i oficirki

"Jedan od najljepših momenata u svakom kolektivu, posebno vojničkom, je kada jačate svoj stroj sa mladim ljudima, različite struke, koji će, siguran sam, donijeti novu vrijednost našoj vojsci”, kazao je Lazarević

3183 pregleda 8 komentar(a)
Sa svečanosti pripremljenoj za nove oficire i oficirke, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa svečanosti pripremljenoj za nove oficire i oficirke, Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Crne Gore (VCG) je dobila 12 novih oficira i oficirki, koji su uspješno završili obuku u Centru za obuku u kasarni „Milovan Šaranović" u Danilovgradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sa njima se sastao danas načelnik Generalštaba VCG Zoran Lazarević na svečanosti pripremljenoj za nove oficire i oficirke VCG.

"Jedan od najljepših momenata u svakom kolektivu, posebno vojničkom, je kada jačate svoj stroj sa mladim ljudima, različite struke, koji će, siguran sam, donijeti novu vrijednost našoj vojsci”, kazao je Lazarević.

On je čestitao mladim oficirima i oficirkama na izboru, na odluci da ostanu u Crnoj Gori, uđu u sastav Vojske, i opredijele se da ovaj poziv bude dio njihove budućnosti.

“Svaki početak je težak. Na nama je da im pomognemo kako bi novim izazovima i zadacima pristupili na pravilan način“, dodao je on.

U stroju su se našli našli ljekari, pravnici, inženjeri, istoričari i predstavnici drugih specifičnih zanimanja koja su neophodna za uspješno funkcionisanje VCG, naveli su iz Ministarstva.

"Njihove kolege koji su donedavno bili podoficiri, zajedno su sticali znanja i dijelili sve teškoće obuke, od borbenih i strojevih radnji, do učenja liderstva, vojne andragogije, topografije", dodali su oni.

Iz Ministarstva su pojasnili da novi oficiri i oficirke nastaviće profesionalni razvoj u službi u Vojsci, dajući doprinos znanjem iz oblasti za koje su se školovali.

"Svečanosti su prisustvovali i savjetnik ministra za vojna pitanja, pukovnik Aleksandar Pantović, generalni direktor za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, pukovnik Velibor Bakrač, kao i komandanti jedinica Vojske i predstavnici Generalštaba", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: