Opština Bar: Raspisan konkurs za uređenje parka kod Gimnazije

"Konkursom je predviđeno da će žiri dodijeliti nagrade za tri najbolja rješenja i to 7.000 eura za I nagradu, 5.000 eura za II i 3.000 eura za III nagradu"

3957 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar saopštila je danas da je raspisala je nacionalni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja javne zelene površine - parka sa pratećom infrastrukturom na lokaciji kod barske Gimnazije.

Iz Opštine Bar je saopšteno da je konkurs otvoren do 24. maja 2023. godine.

U saopštenju se dodaje da je "predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević donio ranije Odluku o izgradnji objekta od opšteg interesa kojom se definiše buduća izgradnja zelene parkovske površine, kao integralnog dijela školskog dvorišta gimnazije "Niko Rolović" kojom su se stvorile pretpostavke za preduzimanje konkretnih aktivnosti lokalne uprave u cilju uređenja školskog dvorišta, sa namjerom da ovaj prostor konačno dobije onaj status koji zaslužuje i bude definisan kao zelena oaza našeg grada".

"Konkursom je predviđeno da će žiri dodijeliti nagrade za tri najbolja rješenja i to 7.000 eura za I nagradu, 5.000 eura za II i 3.000 eura za III nagradu. Kako bi obezbijedili najviši stepen stručnosti i transparentnosti, pozvali smo sve relevantne institucije ali i civilni sektor da se uključe u ovaj proces pa je tako formiran žiri u kojem participiraju svi oni koju mogu pružiti svoj doprinos kvalitetnom rješenju", piše u saopštenju Opštine Bar.

Članovi konkursnog žirija su Igor Milošević, glavni gradski arhitekta kao predsjednik, dr Svetlana Perović sa Arhitektonskog fakulteta UCG, Srđan Marlović ispred Inženjerske komore Crne Gore, Nikola Radović ispred Saveza Arhitekata Crne Gore, Goran Janković, član inicijative “Držati uspravno”, Ivana Dobrković član NVO “Expeditio”, Nikoleta Pavićević i Damir Mašović kao predstavnici raspisivača, Opštine Bar i Mira Prentović inženjer hortikulture.

"Konkurs sa pratećom dokumentacijom dostupan je na sajtu Opštine Bar www.bar.me kao i na sajtovima Saveza arhitekata Crne Gore, Arhitektonskog Fakulteta Crne Gore i Inženjerske komore Crne Gore. Pitanja u vezi sa konkursom mogu se postavljati na e-mail maja.tisma@bar.me do 23. aprila 2023, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici Opštine Bar, do 05. maja 2023. godine", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.