Spor oko gradnje hotela u srcu Petrovca: Beton stoji dok se pomire dvije strane

Očekuje se rasplet na sjednici Borda direktora “Budvanske rivijere”

12889 pregleda 11 komentar(a)
Nedovršeni objekat u Petrovcu, Foto: Vuk Lajović
Nedovršeni objekat u Petrovcu, Foto: Vuk Lajović

Kompanija “Euromix Trade”, koja upravlja hotelskim kompleksom “Rivijera-Crystal” u Petrovcu, očekuje razrješenje svih sporova sa HG “Budvanska rivijera” na valjan i obostrano koristan način u postupku medijacije koji se vodi pred Centrom za alternativno rješavanje sporova, koji će dovesti do završetka kompleksa “Rivijera-Crystal” kao budućeg najznačajnijeg hotela na petrovačkoj rivijeri.

To je “Vijestima” saopšteno iz kompanije uoči sjednice Borda direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, koji je zakazan za danas, a na čijem dnevnom redu je medijacija između dvije strane.

Izgradnja hotelskog kompleksa godinama tapka u mjestu. Više od decenije, od kada je zaključen ugovor između dvije kompanije, ne nazire se kraj, a višespratna betonska konstrukcija čeka razrješenje spora. Nedovršeni hotel na pjeni od mora, ne predstavlja lijepu sliku tog primorskog mjesta.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između “Budvanske rivijere” i “Euromix toursa” zaključen je krajem maja 2011. Njime je predviđeno da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu 48 pripadne odvojenom hotelu “Kristal” i pređe u vlasništvo “Budvanske rivijere”.

Tek krajem marta 2014. tadašnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdaje građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela “Rivijera Crystal”. Ugovorom se “Euromix” obavezao da kapaciteti koji pripadaju HG “Budvanska rivijera” budu funkcionalno odvojeni u posebnom građevinskom krilu prema hotelu “Palas” i budu opremljeni prema standardima za kategoriju hotela od pet zvjezdica.

”Cristal Palas” je završen i predat Hotelskoj grupi na upravljanje.

”Cilj naše kompanije je da završimo izgradnju hotela koji će imati preko 700 kreveta kategorije 5 zvjezdica (bazene, spa, medical centar, vrhunske restorane i gym sale). Naravno, neophodan preduslov za to je definisanje svih pitanja sa ‘Budvanskom rivijerom’, čemu iskreno i posvećeno težimo već više godina. Završetkom izgradnje i stavljanjem u funckiju hotela, Petrovac će postati destinacija koja će imati odličnu turističku ponudu tokom cijele godine, a ne samo u kratkoj ljetnjoj sezoni”, ističu iz “Euromixa”.

Uz podršku mjesne zajednice, kako navode, namjere njihove kompanije je da se konačno završi izgradnja luksuznog hotelskog sadržaja, kao i činjenici da će u njemu posao naći više od 300 građana Budve i Crne Gore.

”Smatramo da je od izuzetne važnosti da sve zainteresovane strane shvate značaj projekta, kao i ozbiljnost aktuelne situacije, osnivača i rukovodstva kompanije ‘Euromix Trade’ je da novac zarađen u najrazvijenijoj zemlji EU investira u Crnu Goru i time kroz hotel ‘Rivijera’ i hotelski kompleks ‘Rivijera-Crystal’ doprinese razvoju naše zemlje i otvaranju stotina radnih mjesta i milionskih budžetskih prihoda - treba da bude primjer za sve koji su otišli iz Crne Gore na rad u inostranstvo. Zbog toga želimo da se kroz naš primjer pokaže da smo kao investitori dobrodošli u našu zemlju u kojoj ćemo pokušati da uvećamo i državnu i privatnu imovinu u sektoru turizma i uradimo sve kako bismo poboljšali turistički i privredni imidž, a što je u interesu mjesne zajednice. Opštine Budve, kao i Crne Gore. Iz tog razloga smatramo veoma značajnim da sva otvorena pitanja sa uključenim stranama rješavamo u dobrom duhu i vjeri da zajedničkim snagama možemo ostvariti napredak kad je u pitanju razvoj turističke ponude”, navode iz “Euromoix tradea”.

Bonus video: