Djeca besplatno na skijalištu

Ski centar 1600 sprovodi akciju da svaki osnovac kolašinske opštine boravi na skijalištu

3853 pregleda 1 komentar(a)
Juče na skijalištu, Foto: Ski centar
Juče na skijalištu, Foto: Ski centar

U okviru akcije, koju u saradnji sa Opštinom i osnovnim školama organizuje državni Ski centar Kolašin 1600, a čiji je cilj “da svaki kolašinski osnovac posjeti skijalište”, juče su dan na Bjelasici proveli mališani iz dvije seoske škole.

Prema riječima rukovodioca Ski centar Kolašin 1600 Bojana Medenice, na ski stazama bili đaci Osnovne škole “Vojin Čepić” iz Dragovića Polja i Osnovne škole “Mojsije Stevanović” iz Manastira Morača.

Šef Ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica kazao je da se ta akcija organizuje već drugu godinu.

”Djeci je potpuno besplatno na raspolaganje stavljena sva infrastruktura i oprema, kojom Ski centar raspolaže. Skijalište su posjetili osnovci iz Dragovića Polja i Manastira Morača. U petak očekujemo đake iz Rovaca, Međuriječja i Kraljskih Bara, kao i određeni broj učenika gradske Osnovne škole ‘Risto Manojlović’”, kazao je Medenica.

Zaključno sa boravkom djece na planini u petak, objašnjava Medenica, “biće zaokružen ovogodišnji cilj da svaki osnovac kolašinske opštine boravi na skijalištu”.

Direktor Ski centra Kolašin 1600 kaže da će, iz godine u godinu, raditi na tome da što više djece bude u mogućnosti da provede vrijeme na planini, tokom sezone. Na taj način, objašnjava on, promovišu se zimski sportovi, zdravi stilovi života, kao i afirmišu blagodeti što češćeg boravka djece u prirodi.

Bonus video: