Poziv zanatlijama sa teritorije Podgorice da se prijave na konkurs

Iz Glavnog grada kazali da će se podržati ideje koje doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije Podgorice, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine

2917 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad Podgorica raspisao je danas javni poziv za raspodjelu sredstava koja su Budžetom opredijeljena za podršku razvoju starih zanata.

Zanatlije sa teritorije Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina, na ovaj način imaju priliku da se prijave i dobiju finansijsku podršku, te dodatno unaprijede svoje poslovanje, saopšteno je iz PG Biroa.

"Konkurs se odnosi na pružanje podrške za razvoj starih zanata: kovač; krojač; bačvar, mlinar; obućar; ključar; pletilac; staklorezac; kožar; tašnar; vitražista; čipkar, izrađivač abažura za lampe; izrađivač maski i lutaka; zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će se kroz ovaj javni poziv podržati ideje koje doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije Glavnog grada, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine.

"Ovim Konkursom Glavni grad stavlja na raspolaganje 20.000,00 eura, a maksimalan iznos koji jedan učesnik može dobiti je 2.000,00 eura", ističu iz lokalne samouprave.

Prijava na konkurs predaje se u roku od 15 dana od dana objavljivanja, u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Njegoševa broj 13, 81000 Podgorica, sa naznakom: Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada-Podgorica opredijeljenih za podršku razvoju starih zanata

Dodatne informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon: 020/266-097, 020/625-718 i/ili na e-mail: danijela.radec@podgorica.me; jovana.vukcevic@podgorica.me.

Detalj i obrazac za prijavu mogu se naći na sajtu Glavnog grada.