Emisiju o Boki gledalo 1,3 miliona ljudi

Počelo emitovanje švedskog TV serijala, prva epizoda već imala rekordnu gledanost

10023 pregleda 5 komentar(a)
Istorijski grad Perast, Foto: Shutterstock
Istorijski grad Perast, Foto: Shutterstock

Emitovanje jednog od najpoznatijih švedskih TV serijala “Mästarnas mästare - Eternal Glory” koji je prethodne godine sniman u Tivtu počelo je početkom marta.

”Riječ je o najpopularnijem TV programu u Švedskoj koji se emituje na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT. Ovaj TV show karakterističan je po visokom rejtingu kada je gledanost u pitanju. Prva epizoda emitovana je u nedjelju 5. marta u 20 sati, a prema informacijama preuzetim od SVT-a, epizodu je u direktnom emitovanju pogledalo 1.300.000 gledalaca ili 54 odsto ljudi koji su u tom momentu gledali televiziju u Švedskoj. Osim direktnog emitovanja nedjeljom u 20 sati, pomenuti serijal je dostupan na online streaming servisu SVT Play”, saopšteno je juče iz Turističke organizacije Tivat.

Ta turistička organizacija bila je prošle godine domaćin švedskoj TV ekipi prilikom snimanja serijala u Tivtu.

Televizijski šou “Mästarnas mästare - Eternal Glory” rezultat je saradnje produkcijske kuće “Bubble Production” iz Podgorice i grupacije “Endemol Shine Nordics”, koja proizvodi programe za SVT televiziju. SVT - švedska nacionalna televizija se odlučila da cijelu sezonu, 10 jednosatnih epizoda bez reklama, snimi u Crnoj Gori, tačnije na području Boke Kotorske na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Snimanje 15. sezone serijala u Tivtu podržale su Opština Tivat, Turistička organizacija opštine Tivat, kao i kompanije Porto Montenegro, Luštica Bay i Qatari Diar. Menadžmenti ovih insititucija i kompanija su izašli u susret TV ekipi koja je u Tivtu snimala na nekoliko različitih lokacija: Plavi Horizonti (dvije lokacije), Župa (palata Bizanti) i Luštica Bay (The Rok - plaža hotela The Chedi Luštica Bay), kao i u Porto Montenegru.

Sami koncept emisije je takmičarski, a učesnici su najpoznatiji švedski sportisti koji se međusobno takmiče na raznim sportskim poligonima izgrađenim na atraktivnim lokacijama. “Mästarnas mästare - Eternal Glory” je namjenjen svim uzrastima i ne sadrži neprimjeren rječnik. Voditelj emisijea je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedske nacionalne televizije, a producent istog je Pontus Gårdinger. Koncept emisije zamišljen je tako da, osim samog takmičenja, voditelj prezentuje zanimljive činjenice i podatke iz zemlje u kojoj se odvija takmičenje.

Bonus video: