Sjednica SO Bijelo Polje prekinuta, jer nema radio prenosa

Nakon nekoliko usvojenih tačaka na zahtjev odbornika Pokreta Evropa sad Dražena Petrića skupštinsko zasijedanje odloženo je za narednu sedmicu, što su podržali i ostali odbornici

2512 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković
Sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković

Većinom glasova odbornici u lokalnom parlamentu u Bijelom Polju usvojili su predloge odluka o zaradama lokalnih službenika, namještenika, i funkcionera, kao i predloge odluke o ostavljanju van snage Odluke o kriterijumima i načinu određivanja dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima,i finansiranju gerontodomaćica u 2023. godini.

Nakon ovih tačaka na zahtjev odbornika Pokreta Evropa sad Dražena Petrića skupštinsko zasijedanje je odloženo je za narednu sedmicu, što su podržali i ostali odbornici.

Razlog zahtjeva za odlaganja je što zasijedanje, u skladu sa Pravilima o medijskom predstavljanju tokom kampanje za izbore za predsjednika Crne Gore, ne prenosi lokalni emiter Radio Bijelo Polje.

Nakon konsultacija dogovoreno je da se sjednica nastavi u utorak 4. aprila u 10 časova.

SO Bijelo Polje
foto: Jadranka Ćetković

Tada će se odbornici izjasniti o Izvještaju o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za 2022. godinu, radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu, izvještaju o radu i finansijskom izvještaju za prošlu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”,“Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”. Uz to, pred odbornicima je i i program rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za 2023. godinu, izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2022. godine DOO “Komunalno-Lim” i DOO “Parking – servis”.

Biće razmatran izvještaj o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018 - 2022.godina, informacije o stanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, kao i bezbjednosti na teritoriji naše opštine, kao i predlozi Odluka iz imovinsko pravne oblasti, izbor, imenovanja i razrješenja.

Ovo je drugi prekid sjednice, koja je prošle sedmice odložena zbog obaveza odbornika.

Bonus video: