Podgorica: Dječak pretučen usred škole, policija podnijela prijavu protiv maloljetnika

Roditelji tvrde da je dječak navodno dobijao prijetnje i da je na času tražio od nastavnice da ode do toaleta, ali da ga je grupa dječaka u povratku presrela u hodniku i nasrnula na njega u susjednoj učionici koja je bila prazna

72317 pregleda 64 komentar(a)
Uprava škole traži školskog policajca i izmjenu zakona, Foto: Luka Zeković
Uprava škole traži školskog policajca i izmjenu zakona, Foto: Luka Zeković

Učenik podgoričke Osnovne škole (OŠ) "Radojica Perović" pretučen je juče oko 13 časova u prostorijama te vaspitno-obrazovne ustanove, a o slučaju je obaviještena policija, koja je podnijela prijavu protiv jednog maloljetnika.

Više roditelja "Vijestima" je kazalo da su im djeca ispričala da je do fizičkog napada na trinaestogodišnjaka došlo usred školske nastave, tokom sedmog časa.

Roditelji tvrde da je dječak navodno dobijao prijetnje i da je na času tražio od nastavnice da ode do toaleta, ali da ga je grupa dječaka u povratku presrela u hodniku i nasrnula na njega u susjednoj učionici koja je bila prazna.

To je, tvrde, čula i nastavnica, koja je ušla u tu prostoriju i spasila dječaka težih povreda.

Kazali su da su djeca pretrpjela stres zbog ovog incidenta.

Direktorica škole Snežana Tomanović "Vijestima" je danas kazala da je upravi te ustanove i nastavnom osoblju teško što se ovakav slučaj dogodio i da apeluju na državne institucije da obezbijede školskog policajca.

Tražili su i da se preispita Zakon o vaspitnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera.

Ona tvrdi da se radi o samo jednom izgredniku, a ne grupi, kako su naveli roditelji.

"Juče je oko 12.45, neposredno prije početka sedmog časa, dječak koji nije učenik naše škole, neopaženo ušao u školu. Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu, (đaci su mijenjali kabinete), i sa nekoliko dječaka, učenika naše škole, ušao u prostorije škole. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega. Nastavnica je čula uzvike, izašla iz učionice i razdvojila dječake. Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora, ima hematome. Na sreću, prošao je bez lomova. Slučaj je prijavljen Upravi policije, podnijeta je krivična prijava protiv maloljetnog lica koje je ušlo u prostorije škole", kazala je direktorica.

Ona je istakla da je prije juče, kada se dogodio ovaj slučaj, bila na seminaru, dok su dežurni nastavnici i radnica bili na svojim radnim mjestima.

Bonus video: