UCG: Plakete za pet najboljih studenata

Dobitnici plaketa su Vukašin Stojanović, Luka Velašević, Tijana Drobnjak, Mia Kružić i Helena Blagojević

3990 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG
Ilustracija, Foto: UCG

Vukašin Stojanović, Luka Velašević, Tijana Drobnjak, Mia Kružić i Helena Blagojević od Univerziteta Crne Gore (UCG) dobitniciu su plaketa kao najbolji svršeni studenti iz oblasti društvenih nauka, oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka i oblasti umjetnosti.

Kako UCG navodi u saopštenju, razmatranjem predloga vijeća organizacionih jedinica, Senat UCG je tu odluku donio na današnjoj sjednici.

"U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata UCG, rektor Univerziteta Vladimir Božović dodijeliće dvije nagrade za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka studentima Vukašinu Stojanoviću sa Medicinskog fakulteta, studijski program Medicina i Luki Velaševiću, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta, studijski program Biologija. Za oblast društvenih nauka Plaketu će uručiti studentkinjama Filološkog fakulteta, Tijani Drobnjak (SP Francuski jezik i književnost) i Fakulteta političkih nauka, Mii Kružić (SP Medijske studije i novinarstvo). Ove godine, u oblasti umjetnosti, Plaketu će dobiti studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti, Helena Blagojević, studijski program Slikarstvo", kažu iz UCG.

Dodaju da shodno Pavilniku o nagrađivanju najboljih studenata UCG, nagrada se dodjeljuje studentima koji su u prethodnoj godini završili osnovne studije sa ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 9,50 i pod uslovom da nijesu ponovili ni jednu godinu.

"Dodjeljuju se po dvije nagrade za oblast društvenih i oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka, dok se za oblast umjetnosti dodjeljuje jedna nagrada", piše u saopštenju.

Kako navode Senat je i na osnovu mišljenja Centra za unapređenje kvaliteta, kako navode jednoglasno dao pozitivno mišljenje za Elaborat za akreditaciju interdisciplinarnog master studijskog programa na engleskom jeziku "Zaštita i upravljanje morskom sredinom" Pomorskog fakulteta Kotor.

"Na istoj sjednici imenovana su dva člana Univerzitetske komisije za dodjelu zvanja počasni profesor (professor honoris causa) UCG koji će razmatriti predlog Rektora i podnijeti Senatu izvještaj za dodjelu zvanja", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: