Uprava za bezbjednost hrane sa tržišta povukla nebezbijedan proizvod

"Zbog visokog rizika po zdravlje ljudi, Uprava apeluje na potrošače da ovaj proizvod ne konzumiraju i da, ako su ga kupili, vrate proizvod u objekat u kojem je kupljen"

11737 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove
Foto: Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove povukla je sa tržišta proizvod "Delightfully Amisa Gluten Free Organic Pancake Mix Light&fluffy" porijeklom iz Njemačke, sa sirovinom iz Holandije.

O nebezbjednom proizvodu Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obavijestila je Delegacija Evropske unije za Crnu Goru.

Taj proizvod je bio predmet službene kontrole na tržištu, a utvrđeno je prisustvo atropina i skopolamina, iznad maksimalno dozvoljene količine.

"U obavještenju je naznačeno da je realizovan izvoz u Crnu Goru ovog proizvoda, a u pitanju je organsko teff brašno. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je odmah po dobijanju RASFF notifikacije obavijestila uvoznika da odmah i bez odlaganja povuče iz prometa gore navedeni proizvod od svih subjekata kojima je isporučen. Zbog visokog rizika po zdravlje ljudi, Uprava apeluje na potrošače da ovaj proizvod ne konzumiraju i da, ako su ga kupili, vrate proizvod u objekat u kojem je kupljen", navodi se u saopštenju.

Bonus video: