Đurović: Ulcinj primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti

Đurović je ukazala da je Ulcinj jedan od simbola multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada

1173 pregleda 4 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Boris Pejović
Danijela Đurović, Foto: Boris Pejović

Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je Crna Gora prepoznatljiva, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala 1. april - Dan opštine Ulcinj predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Omeru Barjaktariju i Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima.

Đurović je ukazala da je Ulcinj jedan od simbola multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada.

"Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i Evropi", navodi se u čestitki.

Prema riječima Đurović, drevni mediteranski grad, bogat prirodnim resursima, kulturno-istorijskim nasljeđem i ekonomskim potencijalima, može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države.

"U tom cilju, potrebno je aktivno i predano raditi na promociji i očuvanju Velike plaže i Ade Bojane kao najatraktivnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Jadrana, te privlačenju renomiranih investitora koji će sa sobom donijeti i velike hotelske brendove", ocijenila je Đurović.

Ona je kazala da Ulcinj sa svojim ljudima i kapacitetima ima značajno mjesto i ulogu u izgradnji moderne Crne Gore, koja je predvodnica u procesu evropskih integracija, pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti.

"Sigurna sam da će nova lokalna uprava u saradnji sa Vladom trasirati pravce progresa, u čijim će temeljima biti adekvatno korišćenje ogromnih resursa kojima Ulcinj raspolaže, na dobro svih njegovih građana i naše zajedničke kuće Crne Gore", zaključila je Đurović.

Bonus video: