Hrapović odbio da odgovori zašto je tražio grijače, metalik boju, klimu...

Ministar je rekao da nijednom nije izjavio da sprovode noćne kontrole, nego da je saopštio da zdravstveni sistem radi 24 časa
100 pregleda 20 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Kenan Hrapović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 13.09.2017. 13:23h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović nije danas želio da odgovori zbog čega je u tenderskim specifikacijama za nabavku novih automobila zahtijevao grijače za prednja sjedišta, braon metalik boju i dvozonsku klimu...

"Nemam komentar na to pitanje", rekao je Hrapović novinarima nakon potpisivanja sporazuma o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu sa predstavnicima dva sindikata.

Ministar je rekao da nijednom nije izjavio da sprovode noćne kontrole, nego da je saopštio da zdravstveni sistem radi 24 časa.

"Apsolutno sam ubijeđen da sistem kontrole u svakoj zdravstvenoj ustanovi funkcioniše na kvalitetan način. Ono što mi radim, što je naša obaveza i što smo definisali programom da radimo dodatne kontrole, vanredne i iznenadne kontrole, ne u smislu inspekcijskih i policijskih kontrola nego jednostavno da bi držali sistem u punoj pažnji kako bi kvalitet zdravstvene zaštite bio u punom obimu onako kako mi mislimo da treba i kako zaslužuju naši građani", istakao je Hrapović.

Hrapović je ranije objasnio je da se ispred zgrade u kojoj živi nalaze dva službena vozila Ministarstva zdravlja zbog njegovih iznenadnih kontrola zdravstvenih ustanova, odnosno zbog kvara.

Novi džip "škoda", koji je Ministarstvo zdravlja ljetos kupilo za više od 20.000 eura, registrovano je na privatne tablice i svakodnevno se može vidjeti ispred stana Hrapovića.

Sindikat doktora medicine traži da se hitno pokrene postupak i utvrdi odgovornost Hrapovića zbog zloupotrebe državnog novca i korišćenja dva službena vozila u privatne svrhe.

Sindikat doktora posebno je ogorčen zbog toga se ministar vozi u škodi koja ima grijače sjedišta i dvozonsku klimu, a fali para za zdravstveni sistem.

Bonus video: