FZO: Stomatološke usluge pružaće se i u naredne dvije godine, nekoliko ordinacija nije zaključilo ugovore

"Proces zaključivanja ugovora koji se završava tokom današnjeg dana pokazao je da su ugovori zaključeni sa svim stomatološkim ordinacijama koje su se prijavile i ispunile uslove date javnim pozivom"

3767 pregleda 3 komentar(a)
FZO, Foto: Boris Pejović
FZO, Foto: Boris Pejović

Usluge stomatološke zdravstvene zaštite i u narednom dvogodišnjem periodu pružaće se na zadovoljstvo svih naših osiguranika, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

Stomatološka komora saopštila je ranije danas da prestaju da važe ugovori sa FZO, te da će osiguranici usluge morati da plate

"FZO je u prethodna dva mjeseca sproveo proceduru koja je obuhvatala raspisivanje Javnog poziva za dostavljanje ponuda radi zaključivanja ugovora o pružanju stomatološke zdravstvene zaštite osiguranicima u Crnoj Gori i provjeru dostavljene dokumentacije koja kao rezultat ima zaključivanje ugovora sa stomatološkim ordinacijama", ističe se u saopštenju FZO.

Oni su dodali da je na Javni poziv pristiglo 195 prijava, od čega 176 za stomatološke ordinacije i 19 ortodontskih ordinacija.

"Proces zaključivanja ugovora koji se završava tokom današnjeg dana pokazao je da su ugovori zaključeni sa svim stomatološkim ordinacijama koje su se prijavile i ispunile uslove date javnim pozivom. Izuzetak u odnosu na pomenuto predstavlja svega nekoliko stomatoloških ordinacija koje zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova, odnosno ličnim odlukama nisu zaključili ugovore sa FZO", piše u saopštenju

Napominju da je FZO "održao niz sastanaka sa više predstavnika Stomatološke komore na kojima su donijeti konkretni zaključci u cilju daljeg unaprjeđenja stomatološke zdravstvene zaštite".

"Rezultat pomenutih sastanaka su konkretne odluke i mjere koje će Fond preduzeti u saradnji sa relevantnim predstavnicima Komore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: