Đukanović: Podizanjem kvaliteta obrazovanja i znanja zemlju možemo mijenjati nabolje

"Kontinuirano povećanje ulaganja u osavremenjavanje obrazovnog sistema mora biti imperativ svake odgovorne vlade i društva u cjelini", naglasio je Đukanović

6328 pregleda 60 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da jedino podizanjem kvaliteta obrazovanja i znanja zemlju možemo mijenjati nabolje.

Đukanović je podsjetio da studenti i studentkinje danas obilježavaju svoj dan - 4. april, u znak sjećanja na Cetinjanina Žarka Marinovića simbola borbe studenata za svoja prava i bolje društvo.

"Uz najsrdačnije čestitke, prilika je da istaknemo nezamjenljivu ulogu koju ova populacija ima u svakom društvu", kazao je on.

Studentkinje i studenti su, prema njegovim riječima, i znanjem i mladalačkom energijom pokretač u daljoj izgradnji građanskog, društva jednakosti, pravde i vladavine prava i dostizanja evropskih vrijednosti i ciljeva kojima je Crna Gora posvećena.

"Kontinuirano povećanje ulaganja u osavremenjavanje obrazovnog sistema mora biti imperativ svake odgovorne vlade i društva u cjelini", naglasio je Đukanović.

Bonus video: