Vojinović čestitao Dan studenata: Naša obaveza je da obezbijedimo jednake šanse za sve vas

"Budite uvjereni da neprestano radimo na tome", kazao je ministar prosvjete

1790 pregleda 2 komentar(a)
Vojinović, Foto: Luka Zeković
Vojinović, Foto: Luka Zeković

Budući akademski građani su, kao intelektualna elita, pokretači razvoja zemlje, a njihova kritička misao i konstruktivna riječ osnova je zdravog društva, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović povodom 4. aprila - Dana studenata.

Taj datum se obilježava u znak sjećanja na studentske demonstracije protiv rastućeg fašizma uoči Drugog svjetskog rata, tokom kojih je stradao student Žarko Marinović.

“Čestitam svim studentima Dan studenata i koristim priliku da ih podsjetim na njihovu presudno važnu ulogu u društvu. Kao intelektualna elita, budući akademski građani su pokretači razvoja zemlje, a njihova kritička misao i konstruktivna riječ osnova je zdravog društva.

"Želimo vam da na svojim fakultetima steknete najbolja znanja i uz moderni, napredni duh budete temelj razvoja crnogorskog društva. Da imate snagu, znanje i viziju da mijenjate svoj i živote drugih ljudi nabolje. Da budete snaga koja izgrađuje kvalitetno i moderno društvo, društvo znanja.

"Naša obaveza je da obezbijedimo jednake šanse za sve vas. Da vam stvorimo priliku da kreativno i aktivno djelujete i ponudimo mogućnosti za razvoj i napredak. Budite uvjereni da neprestano radimo na tome”, poručio je ministar prosvjete.

Bonus video: