Vojvodić predložila prorektorski tim

Za prorektore su predloženi prof. dr Predrag Stanišić, prof. dr Željko Jaćimović, prof. dr Saša Milić i prof. dr Nataša Kostić
435 pregleda 5 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.09.2017. 17:50h

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić uputila je prijedlog za imenovanje prorektora za naredni trogodišnji period Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore u duhu strateškog razvojnog programa rektora Univerziteta Crne Gore.

Za prorektore su predloženi prof. dr Predrag Stanišić, prof. dr Željko Jaćimović, prof. dr Saša Milić i prof. dr Nataša Kostić.

"Kandidate za prorektore preporučila su dosadašnja nastavnička i naučno-istraživačka zalaganja, ali i predan i odgovorn rad na rukovodećim funkcijama i u radu tijela Univerziteta, posebno u toku reforme, reorganizacije i akreditacije Univerziteta Crne Gore – kako rektorka Vojvodić i ističe u obrazloženju. Profesori Stanišić, Jaćimović, Milić i Kostić na prorektorskim funkcijama nastaviće reformski kurs državnog univerziteta, u kojem će punu valorizaciju dobiti reformisani model studija sa obaveznom praksom, razvoj naučnoistraživačkog rada, mobilnost studenata i nastavnika, i uopšte podizanje internacionalne referentnosti Univerziteta Crne Gore", saopšteno je.

Odluka o imenovanju, na prijedlog rektorke, očekuje se na narednoj sjednici Upravnog odbora.

Bonus video: