MK Group donira 100 hiljada eura za vrtiće u Crnoj Gori: Ulaganjem u djecu slavimo budućnost

"Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije", kazala je direktorka korporativnih poslova MK Group

20667 pregleda 11 komentar(a)
Susret Stojanović i Vojinovića, Foto: Bojan Gnjidić
Susret Stojanović i Vojinovića, Foto: Bojan Gnjidić

Kompanija MK Group je povodom 40 godina poslovanja izdvojila 100.000 eura za renoviranje ili opremanje vrtića u Crnoj Gori, sa fokusom na opštine u kojima posluje - Podgorica, Budva i okolina.

"Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredjeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o djeci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obilježava bitan jubilej – 40 godina uspješnog poslovanja", navodi se u saopštenju MK Group.

Povodom donacije održan je sastanak u Ministarstvu prosvjete, pri čemu se ministar tog resora Miomir Vojinović zahvalio na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta.

Sa susreta
Sa susretafoto: Bojan Gnjidić

"Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat "Podrška porodici" usmjerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva", kazao je Vojinović.

Vojinović je istakao da je ulaganje u djecu, mlade, njihovo obrazovanje i vaspitanje uvijek pouzdana investicija.

"Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje", naglasio je Vojinović.

On je naglasio da je za Ministarstvo prosvjete ovo značajna saradnja jer će donacija kompanije MK Group doprinijeti unaprjeđenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak djece u vrtićima.

Direktorka korporativnih poslova MK Group Aleksandra Stojanović je kazala da ih raduje "što društveno-odgovorni program "Podrška porodici" nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 eura donirati za unaprjeđenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu".

Video: Zoran Mikulić

Kako kaže Stojanović, darivanje najmlađima je najbolji način da otpočnemo obilježavanje njihovoh jubileja, četrdeset godina uspešnog poslovanja.

"Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije", istakla je Stojanović.

"Nakon što je prošle godine uspješno realizovala donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program "Podrška porodici"", ističe se u saopštenju.

Stojanović
Stojanovićfoto: Bojan Gnjidić

Iz MK Group dodaju da će ove godine sredstva u vrijednosti od 600.000 eura biti namijenjena za unaprjeđenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

"U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju", istakli su iz MK Group.

Dodaju da program "Podrška porodici" postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.

"MK Group ove godine obilježava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom "Slavimo budućnost"", zaključuje se u saopštenju.

foto: MK Group

Bonus video: