Počeli sa pripremnim aktivnostima u PP "Piva"

Zajedno sa zaposlenima u plužinskom Komunalnom preduzeću sa brojnih lokalitete u PP „Piva“ uklonili su razne vrste otpada i smeća

2333 pregleda 67 reakcija 4 komentar(a)
Foto: PP Piva
Foto: PP Piva

Lijepo vrijeme bilo je znak za zaposlene u parku prirode (PP) „Piva“ da krenu sa akcijama kako bi predstojeću ljetnju turističku sezonu i turiste dočekali što spremniji.

Zajedno sa zaposlenima u plužinskom Komunalnom preduzeću sa brojnih lokalitete u PP „Piva“ uklonili su razne vrste otpada i smeća.

"Urađene su i mnoge nove info table i smjerokazi koji će našim gostima omogućiti lakše snalaženje i pružiti im sve neophodne informacije o lokalitetima na kojima se nalaze. Popravljan je i nasipan put od Šćepan Polja do Brštanovice, početne tačke za rafting na Tari“, saopštili su iz PP „Piva“. Od snijega se čisti put koji preko Pivske planine i Borja vodi do Crkvičkog Polja, a uskoro će biti prohodan i put preko Nedajnog do Sušičkog jezera. „Prokrčena je i od smeća očišćena pješačka staza od Šćepan Polja do drvenog mosta na rijeci Pivi, za koju smo sigurni da će je ove godine posjetiti veći broj posjetilaca nego što je to bio slučaj prethodnih godina“, poručuju iz Parka.

Uklonjen otpad
Uklonjen otpadfoto: PP Piva

Dodaju da će tokom ljeta biti organizovano mnogo dobrih i zabavnih sadržaja što je, pored izuzetnih prirodnih i kulturno-istorijskih znamenitosti, razlog više da ih turisti posjete.

Bonus video: