Knežević: Države nema bez duhovnih temelja i nacionalnog sjećanja

"Naša sveta i raspeta kosovometohijska zemlja se mora braniti i čuvati i u Crnoj Gori", naveo je lider DNP-a

5721 pregleda 47 reakcija 32 komentar(a)
Patrijarh srpski Porfirije i lider DNP-a Milan Knežević, Foto: DNP
Patrijarh srpski Porfirije i lider DNP-a Milan Knežević, Foto: DNP

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i vjernicima Srpske pravoslavne crkve.

Knežević je istakao da Vaskrs "treba sve nas da podsjeti na prolaznost i neophodnost da u životu stremimo dobročinstvima kako bismo opravdali svoje kratko postojanje na zemlji".

"Kao što vaskrsnuća nema bez smrti, tako ni države nema bez duhovnih temelja i nacionalnog sjećanja. U vremenu, koje sve više liči na Jovanovu knjigu Otkrivenja, dužni smo se pomoliti za mir u svijetu, posebno mir između pravoslavne braće Rusa i Ukrajinaca, ali i za pravoslavne svetinje, koje svakog dana bivaju ugrožene od onih koji su zaboravili na Boga i molitvu. Pominjući manastire i crkve u Ukrajini, dužni smo spomenuti i naše svetinje na Kosovu i Metohiji, i poručiti da se naša sveta i raspeta kosovometohijska zemlja mora braniti i čuvati i u Crnoj Gori.

"Naše sveštenstvo i vjernici, kao i državnici, koje smo podržali, svi zajedno imamo obavezu prema Pećaršiji, Visokim Dečanima, Gračanici, Bogorodici Ljeviškoj, kao što to ima i Srbija, ali i naše episkopije i vjernici širom Vaseljene. Samo tako u ove vaskršnje dane, saborni i bez grešnih misli, možemo očekivati vaskrsnuće Kosova i Metohije, kao što je vaskrsnuo i Božiji sin svjedočeći neprolaznu svjetlost i simboliku imena svoga. Hristos Voskrese, Vaistinu Voskrese", zaključio je Knežević.

Bonus video: