Maloljetnik osumnjičen za oštećenje dijela stepeništa crkve u Prčanju

Navodno je maloljetnik u momentu kada je oštetio balustradu, bio u pripitom stanju i iza njegovog neprimjerenog postupka ne stoje nikakvi nacionalistički ili motivi vjerske netrpeljivosti

33512 pregleda 479 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Kotorska policija identifikovala je osumnjičenog za oštećivanja dva kapitela na balustradi monumentalnog stepeništa župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, riječ je o maloljetnom M.O. sa Prčanja.

On je u pratnji roditelja, u policiji priznao izvršenje ovog djela.

Navodno je maloljetnik u momentu kada je oštetio balustradu, bio u pripitom stanju i iza njegovog neprimjerenog postupka ne stoje nikakvi nacionalistički ili motivi vjerske netrpeljivosti.

Zbog toga se ni Kotorska Biskupija iako je kako su istakli, "zgrožena svetogrđem ovog akta", neće pridružiti krivičnom ili prekršajnom procesuranju maloljetnika.

Njegovi roditelji izvinili su se Biskupiji i prčanjskom župniku don Željku Paskoviću zbog neprimjerenog i nepromišljenog postupka njihovog maloljetnog sina i izrazili spremnost da nadoknade pričinjenu štetu.

Policija je o svemu upoznala dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji treba da se izjasni ima li u radnjama M.O. obilježja krivične ili prekršajne odgovornosti.

Pasković je kazao da je razočaran postupanjem maloljetnika i zahvalio se nadležnim službama - policiji u Kotoru, Komunalnoj inspekciji i Opštini Kotor.

Zahvalio se i autoru teksta, kao i predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću.

"Navedeno lice je to učinilo iz gluposti, njegovi roditelji duboko žale za počinjenim nedjelom i prihvataju svu odgovornost. Iskreno se nadam da će sve ovo biti opomena roditeljima da malo više vode računa o tome gdje su im djeca, kao i svima nama koji činimo zajednicu da ne donosimo preuranjene zaključke i ne širimo mržnju među nama, jer previše nas stiskaju ove planine da bi se mogli udaljiti toliko koliko pojedini misle da trebamo. E pa kad smo već tako stisnuti skupa, hajmo onda raditi zajedno pa će ovakvih svetogrdnih i vandalskih čina biti manje", naveo je Pasković.

Bonus video: