Počinje projekat "Čini dobro, zasadi drvo"

Projekat "Čini dobro, zasadi drvo" realizovaće se kroz niz aktivnosti tokom godine, a druga faza sađenja drveća obuhvatiće ustanove iz centralne i sjeverne regije

1633 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fondacija Čini dobro
Foto: Fondacija Čini dobro

Fondacija "Čini dobro" povodom Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila, organizuje aktivnost u okviru projekta "Čini dobro, zasadi drvo".

Aktivnost se realizuje u 17 obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite iz Podgorice, Danilovgrada, Zete, Tuzi, Bara, Kotora i Herceg Novog.

Tako će dvorišta vrtića, osnovnih i srednjih škola i Dnevnog centra u Herceg Novom, tokom ove sedmice, biti bogatija za 90 sadnica Melije, Skadarskog hrasta i Čempresa.

"Značaj drveća za čovjeka i planetu je višestruk, stoga smo u Fondaciji odlučili da pokrenemo projekat 'Čini dobro, zasadi drvo' u okviru zelenih inicijativa. Znajući da Srednja stručna škola 'Spasoje Raspopović' u Podgorici ima plastenik u kojem se pored časova prakse, proizvode i sadnice drveće, odlučili smo da upravo ovoj školi pružimo novčanu podršku za unapređenje plastenika i stvaranja boljih uslova za proizvodnju sadnica. Naime, u plasteniku će đaci zajedno sa nastavnicima proizvesti 170 sadnica različitog drveće, koje ćemo pokloniti obrazovno-vaspitnim ustanovama i ustanova socijalne i dječije zaštite. Projekat se ne ogleda samo u podršci ustanovama, već ima znatno širi cilj. Uvezivanjem obrazovanja, zaštite životne sredine i zdravih stilova života da skrenemo pažnju na ekološka pitanja, navike i odnos koji imamo prema očuvanju prirodnih resursa, biodiverzitetu, zagađenju vazduha...", rekla je direktorica Fondacije Marija Jovović.

Projekat "Čini dobro, zasadi drvo" realizovaće se kroz niz aktivnosti tokom godine, a druga faza sađenja drveća obuhvatiće ustanove iz centralne i sjeverne regije.

Bonus video: