Jovanović stavio inicijativu na dnevni red: Četiri hiljade Budvana traži da se Božoviću omogući da obavlja funkciju

"Posebno ukazujemo na probleme koji će nastupiti u jeku turističke sezone, koja za nas predstavlja osnovni izvor egzistencije. Takođe su ugrožena i naša prava po osnovu socijalnih primanja, prava naknade po osnovu rođenja djeteta, besplatan prevoz đaka i penzionera, kao i mnoga druga prava zagarantovana Ustavom"

31999 pregleda 105 reakcija 105 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović uvrstio je u dnevni red sjutrašnjeg zasjedanja inicijativu koje je potpisalo 4.000 građana Budve, koji traže da se predsjedniku te Opštine, uhapšenom Milu Božoviću omogući da obavlja funkciju..

“Nas, 4.032 gradana u skladu sa važećim zakonima i Statutom Opštine Budva, podnosimo inicijativu za donošenje odluke kojom bi se zaštitili interesi građana Opštine Budva i omogućio nesmetani rad organa lokalne uprave. Naime, pritvor koji je određen predsjedniku Opštine Milu Božoviću onemogućava ga da vrši funkciju predsjednika Opštine, a što će svakako proizvesti štetne posljedice po Opštinu Budva i nas njene građane. Posebno ukazujemo na probleme koji će nastupiti u jeku turističke sezone, koja za nas predstavlja osnovni izvor egzistencije. Takođe su ugrožena i naša prava po osnovu socijalnih primanja, prava naknade po osnovu rođenja djeteta, besplatan prevoz đaka i penzionera kao i mnoga druga prava zagarantovana Ustavom Crne Gore i Zakonom o lokalnoj samoupravi", piše u inicijativi.

Oni navode da su sigurni da se mjera pritvora može zamijeniti nekom blažom mjerom, propisanom zakonom, a da se istovremeno obezbijedi prisustvo Božovića pred nadležnim organima, ali i nesmetano vršenje funkcije predsjednika Opštine.

U inicijativi tvrde da postoji veliki broj sugrađana koji su bili spriječeni da potpišu inicijativu, ali da su uvjereni da dijele stav potpisnika da su Božović i njegova porodica "čestiti i odgovorni ljudi i da uživaju veliki ugled u gradu".

"Očekujemo da ćete na pravi način razumjeti našu inicijativu, zauzeti stav i donijeti adekvatan akt koji ćete dostaviti nadležnim ustanovama u Crnoj Gori, a na osnovu kojeg će mjera pritvora, određena predsjedniku Milu Božoviću biti zamijenjena nekom drugom, zakonom propisanom mjerom, koja će mu dati mogućnost da se brani sa slobode i vrši funkciju predsjednika Opštine Budva”, piše u inicijativi u koju su "Vijesti" imale uvid.

Bonus video: