Zenka- Makavi Kogali: CG ima društveni potencijal kada je riječ o poštovanju ljudskih prava

Zenka je predstavio nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ponovio spremnost za saradnju
78 pregleda 0 komentar(a)
Mehmet Zenka, Osama Makavi Kogali, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Mehmet Zenka, Osama Makavi Kogali, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 11.09.2017. 14:02h

U Crnoj Gori iskreno se i posvjećeno radi u oblasti zaštite prava djece, potvrđeno je tokom današnjeg razgovora ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i novog šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Osame Makavija Kogalija.

Zenka je poželio novom šefu predstavništva UNICEF-a uspješan mandat i rad na utemeljenoj stazi koju su ostavili za sobom njegovi prethodnici.

On je istakao da vjeruje da uspješnost saradnje sa UNICEF-om može imati samo uzlazni karakter jer Crna Gora ima društvenog potencijala kada je riječ o poštovanju ljudskih prava, a UNICEF uspješno doprinosi sistemskim promjenama u Crnoj Gori.

Zenka je predstavio nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ponovio spremnost za saradnju i razmjenu iskustava u oblasti zaštite djece, posebno iz marginalizovanih društvenih grupa, te djece pogođene siromaštvom. On izuzetno značajnim smatra usmjerenost UNICEF-a na razvoj djeteta u ranom periodu života budući da isti ima najveći uticaj na perspektivu, ostvarenost i produktivnost u nastavku života.

Novi šef predstavništva UNICEF-a zahvalio je na podršci i poručio da ga raduje namještenje u Crnoj Gori, te da će predano nastaviti rad svojih kolega iz prethodnih mandata. Djeci jeste potrebna naša najveća pažnja, a mi ćemo uporno i jednako zastupati prava sve djece, rekao je Makavi Kogali.

On je iskazao spremnost UNICEF-a da, u partnerskom odnosu sa svim relevantnim akterima u državi i društvu, maksimalno ulaže dalje napore kako bi svako djete u Crnoj Gori ostvarilo svoje pravo na zdravo i srećno djetinjstvo.

Tokom sastanka sagovornici su sagledali aktuelne izazove i potrebe na planu zaštite djece, i dogovorili da će se putem redovnih konsultacija intenzivirati rad na ostvarivanju istih.

Bonus video: