Grupa građana Budve za petak veče najavila protest kod kružnog toka, traže oslobađanje Božovića

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu SDT-a zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina

21757 pregleda 28 reakcija 24 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Grupa građana koja je pokrenula inicijativu za omogućavanje pritvorenom gradonačelniku Budve Milu Božoviću da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne admijistracije zakazala je za petak u 19 časova protest na kružnom toku na ulazu u grad.

Pod sloganom "Stop progonu Srba u Crnoj Gori" na društvenim mrežama se poziva na protest uz poziv da Božović "mora biti oslobođen".

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović uvrstio je u dnevni red sjutrašnjeg zasjedanja inicijativu koje je potpisalo 4.000 građana Budve, koji traže da se Božoviću omogući da obavlja funkciju.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu SDT-a zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

"Okrivljeni Ljubo Milović i Mileta Ojdanić u toku 2019.godine, stvorili kriminalnu organizaciju... a čiji pripadnici su postali okrivljeni Dejan Knežević, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Marko Novaković, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Miloš Mišurović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Ivan Nikolić, Tihomir Adžić, Božović Milo i više NN lica...dok je okrivljeni Odjanić Mileta vrbovao svog kuma okrivljenog Božović Mila", piše u spisima Specijalnog tužilaštva.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sjednicama Odbora za bezbjednost i odbranu.

Bonus video: