Injac: Cilj nam je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu, uz implementaciju pametnih servisa...

"Zahvalna sam na spremnosti da radimo na unapređenju saradnje i dobre modele upravljanja gradovima u Holandiji primijenimo kod nas", kazala je Injac tokom sastanka

4434 pregleda 8 komentar(a)
Reintjes i Injac, Foto: Glavni grad Podgorica
Reintjes i Injac, Foto: Glavni grad Podgorica

Cilj nam je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu, uz implementaciju pametnih servisa i razvoj infrastrukture zbog čega će nam značiti iskustvo zapadnih zemalja, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Iz Glavnog grada Podgorica je saopšteno da je Injac ugostila nerezidentnog ambasadora Holandije u Crnoj Gori Jousta Reintjesa i izrazila zadovoljstvo zbog susreta tokom kojeg je razgovarano o perspektivi razvoja grada i mogućnostima za saradnju, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Injac je istakla da je današnji susret posebno značajan jer je prvi zvanični susret nakon stupanja na dužnost.

"Zahvalna sam na spremnosti da radimo na unapređenju saradnje i dobre modele upravljanja gradovima u Holandiji primijenimo kod nas. Cilj nam je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu, uz implementaciju pametnih servisa i razvoj infrastrukture zbog čega će nam značiti iskustvo zapadnih zemalja", kazala je Injac tokom sastanka.

U saopštenju se dodaje da je Reintjes čestitao novoizabranoj gradonačelnici i izrazio spremnost da zajednički rade na međusobnom povezivanju i jačanju saradnje, a čemu će doprinijeti i to što je otvoren konzulat Holandije u Crnoj Gori i ambasada Crne Gore u Holandiji.

"Postoje brojne prilike koje bi trebalo iskoristiti i na nivou gradova unaprijediti saradnju, i to upravo razmjenjujući iskustvo i ideje koje je moguće realizovati. Uvjeren sam da će saradnja biti intenzivna i vjerujem da u našoj zemlji postoji određeno iskustvo koje je značajno za vaš grad. Svakako, potrebno je Crnu Goru dodatno promovisati kao investicionu destinaciju što će ujedno doprinijeti i razvoju Podgorice", kazao je Reintjes.

Olivera Injac
foto: Glavni grad Podgorica

Iz Glavnog grada su rekli da su sastanku prisustvovali i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević koji su govorili o viziji razvoja grada i načinima na koje iskustvo Holandije može doprinijeti.

"Prije svega, stavljen je akcenat na strateški pristup koji bi pratio ravnomjeran razvoj uz poseban osvrt na ekonomski, ekološki i investicioni aspekt", kazali su iz Glavnog grada.

Dodali su da je na sastanku ispred ambasade Holandije prisustvovao i Floris Serne, te da je "govoreno i o ukupnom društvenom i političkom ambijentu i načinu na koji on može biti unaprijeđen kroz niz reformi koje će u osnovi imati poboljšanje standarda građana".

Bonus video: