Injac - Popa: Bliska saradnja Glavnog grada sa EU značajan proces, realizacija brojnih projekata u budućnosti

Na sastanku je, kako se navodi, zaključeno da će na evropskom putu Crne Gore Glavni grad odigrati značajnu ulogu u intenziviranju procesa, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar Crne Gore

3480 pregleda 3 komentar(a)
Injac i Popa, Foto: Podgorica.me
Injac i Popa, Foto: Podgorica.me

Šefice Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa čestitala je novoizabranoj gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac uz uvjerenje da će u narednom periodu realizovati niz projekata koji mogu pomoći razvoju Podgorice, ali i unapređenju cjelokupnog društvenog ambijenta, saošteno je iz Glavnog grada.

Na sastanku je, kako se navodi, zaključeno da će na evropskom putu Crne Gore Glavni grad odigrati značajnu ulogu u intenziviranju procesa, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar Crne Gore.

“Posvećeni smo evropskom putu Crne Gore i bliska saradnja sa EU jedan je od priroriteta budući da postoje brojne mogućnosti koje možemo iskoristiti na benefit građana. Isto tako, Podgorica je ekonomski, administrativni i obrazovni centar Crne Gore i mora biti primjer svim ostalim opštinama na putu unapređenja rada lokalnih samouprava i intenziviranja saradnje sa međunarodnim institucijama, prevashodno sa EU”, kazala je Injac.

Popa je kazala da Podgorica, kao glavni grad, na putu do ostvarenja evropskih ciljeva, uspostavlja standarde u implementaciji brojnih normi i dobrih praksi koje, kako ona smatra, mogu biti primjer svim ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Bliska saradnja Glavnog grada i EU je prirodan i značajan proces i radujemo se što ćemo u narednom periodu imati priliku da radimo na realizaciji brojnih projekata”, kazala je Popa.

Sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović i Rikardo Seri, zamjenik šefice Delegacije EU u Crnoj Gori, sopšteno je iz Glavnog grada.

Bonus video: