Vuković: Nijedan antifašistički simbol neće biti uklonjen

Komunisti su prethodno donijeli odluku da će organizovati proteste ukoliko se promijene nazivi ulica Partizanski put i Narodnih heroja, kao i ukoliko jedna ulica bude nazvana po Blagoju Jovoviću

12670 pregleda 14 komentar(a)
Vuković i predstavnici nikšićkih komunista na sastanku, Foto: Skupština opštine Nikšić
Vuković i predstavnici nikšićkih komunista na sastanku, Foto: Skupština opštine Nikšić

"Nijedan antifašistički simbol ili stalni naziv neće biti niti uklonjen niti zamijenjen, već naprotiv — biće poštovan i nepromjenljiv. Oni su dio naše kulture sjećanja na herojsku borbu naših predaka, znakovi prepoznavanja Nikšića kao jednog od simbola antifašizma. I, tako će i ostati", poručio je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković nakon sastanka sa predstavnicima nikšićkih komunista.

Komunisti su prethodno donijeli odluku da će organizovati proteste ukoliko se promijene nazivi ulica Partizanski put i Narodnih heroja, kao i ukoliko jedna ulica bude nazvana po Blagoju Jovoviću.

"Nemamo ništa protiv da se novim ulicama u Nikšiću daju imena poznatih ličnosti sa prostora Crne Gore i cijele Jugoslavije, ali smo protiv toga da se ulicama u Nikšiću daju imena poznatih četničkih vođa i saradnika okupatora...

Zar je moguće da neko danas u Nikšiću razmišlja da ulicu Narodnih heroja spreimenuje u neku drugu ulicu", kazao je juče Radislav Stanišić, član Opštinskog komiteta nikšićkih komunista.

Vuković je istakao da samo "zajednički, poštujući našu slavnu prošlost, možemo izgraditi sigurnu i bolju budućnost za sve".

Bonus video: