Injac sa Kalkavanom: Snažna saradnja između Turske i Crne Gore biće dodatno unaprijeđena

"Prije svega, mislim na saradnju Podgorice i Ankaru - gradove pobratime, i vjerujem da ćemo u narednom periodu raditi značajne projekte zajedno", kazala je Injac

4684 pregleda 6 komentar(a)
Injac i Kalkavan, Foto: Podgorica.me
Injac i Kalkavan, Foto: Podgorica.me

U ime Glavnog grada iskazujem spremnost da unaprijedimo saradnju sa Turskom i to na polju kulture, turizma i obrazovanja jer tu postoji veliki potencijal, kazala je Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Ona se na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom zahvalila Turskoj na prijateljskoj saradnji koja će u narednom periodu, kako je kazala, biti unaprijeđena, posebno imajući u vidu snažnu ekonomsku saradnju koja karakteriše odnose dvije zemlje.

"Prije svega, mislim na saradnju Podgorice i Ankaru - gradove pobratime, i vjerujem da ćemo u narednom periodu raditi značajne projekte zajedno", kazala je Injac.

Ambasador Kalkavan čestitao je, kako je saopšteno, novoizabranoj gradonačelnici stupanje na dužnost, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog "odličnih prijateljskih odnosa koje dvije zemlje njeguju".

"Zadovoljan sam što se takva praksa prenosi i na lokalne zajednice uz veliku zahvalnost crnogorskom narodu na srdačnosti i predusretljivosti u prethodnom periodu", rekao je Kalkavan.

Dodao je kako Turska i Crna Gora imaju prijateljske odnose, koje, prema njegovim riječima, karakteriše povećanje robne razmjene, stranih direktnih investicija i saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

"To čini dobru osnovu za realizaciju projekata od zajedničkog interesa. Radujemo se intenziviranju saradnje na svim nivoima", zaključio je Kalkavan.

Bonus video: