"Zamisli budućnost": Konkurs za osnovce povodom Dana Evrope

Iz Generalnog sekretarijata Vlade pozvali učenike osnovnih škola da pokažu kako zamišljaju Crnu Goru kao članicu Evropske unije, te kako zamišljaju sebe kao građanina EU

641 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o evropskoj uniji i procesu pristupanja evropskoj uniji, raspisao je konkurs za učenike osnovnih škola povodom obilježavanja Dana Evrope.

Kazali su da se zainteresovanim osnovcima pruža mogućnost da, na kreativan način, kroz likovni rad, video ili fotografiju prikažu kako vide budućnost Crne Gore i njenih građana u EU i osvoje vrijedne nagrade – tri bicikla.

Pozvali su osnovce da idejama i kreativnim rješenjima pokažu kako zamišljaju Crnu Goru kao članicu Evropske unije, te kako zamišljaju sebe kao građanina EU.

Konkurs je otvoren od 26. aprila do 12. maja. Pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Mjeseca Evrope.

Radove je potrebno dostaviti do 12. maja, sa naznakom: Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail: eu4mekonkursi@gmail.com ili na adresu: Generalni sekretarijat Vlade, Bulevar Revolucije br. 15, 81000 Podgorica.

Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).

Konkurs je dio aktivnosti predviđenih Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU.

Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs, kontakt osobe su: Nada Vojvodić: nadavojvodic25@gmail.com i Gordana Despotović Đekić: goca.news@gmail.com

Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na sajtu www.eu.me i društvenim mrežama @me4eu.

Bonus video: