Erdogan odlikovao crnogorski spasilački tim

"U ime crnogorskog tima, predsjednički orden za izuzetne humanitarne zasluge i priznanje primio je rukovodilac tima Milan Radović, dok je za iskazanu solidarnost, podršku i napor tokom koordinacije svih aktivnosti zahvalnica uručena i ambasadoru Crne Gore u Turskoj Periši Kastratoviću", dodaje se u saopštenju MUP-a

16575 pregleda 143 reakcija 9 komentar(a)
Radović prima predsjednički orden, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Radović prima predsjednički orden, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan odlikovao je predstavnike 93 međunarodna tima kao znak zahvalnosti za učešće u akcijama zaštite i spasavanja usljed katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju u februaru 2023. godine.

To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kastratović prima zahvalnicu
Kastratović prima zahvalnicufoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

"U ime crnogorskog tima, predsjednički orden za izuzetne humanitarne zasluge i priznanje primio je rukovodilac tima Milan Radović, dok je za iskazanu solidarnost, podršku i napor tokom koordinacije svih aktivnosti zahvalnica uručena i ambasadoru Crne Gore u Turskoj Periši Kastratoviću", dodaje se u saopštenju MUP-a.

Sa dodjele odlikovanja
Sa dodjele odlikovanjafoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Na poziv Centra za koordinaciju i odgovor na hitne situacije Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, podsjećaju iz MUP-a, Crnogorski tim za zaštitu i spasavanje od zemljotresa od 23 pripadnika (Light USAR) učestvovao je u akcijama zaštite i spasavanja u Regiji Hataj u gradu Antakija i tom prilikom spasao iz ruševina ženu starosti 40 godina i dječaka starosti 4 godine.

"U Tursku je bio upućen i tim sastavljen od 30 vatrogasaca spasilaca iz glavnog grada Podgorice i opštine Nikšić", navodi se u saopštenju.

Bonus video: