Predstavnici turskog Kirklarelija u Bijelom Polju: Spremni za jačanje saradnje i rad na zajedničkim projektima

Buyukkaristiran je prepoznat kao opština koja ima izuzetno razvijenu industriju mliječnih proizvoda i važi za lidera u proizvodnji u evropskom dijelu Turske. Gosti su istakli da je u njihovoj opštini oko 40 odsto građana porijeklom iz Crne Gore

2683 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje

Predstavnici turske Opštine Buyukkaristiran, iz grada Kirklareli prilikom posjete Crnoj Gori, bili su gosti Opštine Bijelo Polje, saopšteno je iz te Opštine.

Predsjednik Opštine Petar Smolović i predsjednik Skupštine Ernad Suljević ugostili su delegaciju iz Turske kako bi razgovarali o uspostavljanju saradnje između Bijelog Polja i Buyukkaristirana.

Predstavnici Opštine iz Turske prošle godine su inicirali uspostavljanje saradnje i bratimljenja između dva grada.

Na današnjem sastanku se razgovaralo o modalitetima saradnje na ekonomskim, kulturnim, sportskim i socijalnim projektima.

Gostima iz Turske su predstavljeni potencijali Bijelog Polja, kao i projekti koji se realizuju u turizmu i poljoprivredi.

Buyukkaristiran je prepoznat kao opština koja ima izuzetno razvijenu industriju mliječnih proizvoda i važi za lidera u proizvodnji u evropskom dijelu Turske.

Gosti su istakli da je u njihovoj opštini oko 40 odsto građana porijeklom iz Crne Gore.

Obije delegacije su iskazale spremnost da u narednom periodu rade na jačanju saradnje, kao i na zajedničkim projektima kako lokalnih samouprava tako i privatnih kompanija.

Bonus video: