Bečić čestitao Prvi maj: Svaki radnik zaslužuje poštovanje za svoj trud i predanost

Kazao je kako bez rada nema uspjeha, dodajući da se samo zajedničkim radom može stvoriti bolja budućnost.

3851 pregleda 14 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Prvi maj nas opominje da ne smijemo zaboraviti važnost radničkih prava i dodatan je motiv da nastavimo da se borimo kako bi obezbijedili pravednije uslove za sve radnice i radnike u Crnoj Gori, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u svoje i u ime Demokrata čestitao Međunarodni praznik rada, dodajući kako je danas prilika da se zahvali i izrazi poštovanje svim, kako on kaže, vrijednim radnicima koji radom doprinose društvu.

"Svaki radnik zaslužuje poštovanje za svoj trud i predanost, bez obzira na vrstu posla koji obavlja, jer smo svi dio jedne zajednice, zavisimo jedni od drugih.", kazao je Bečić.

Dodao je kako svako od nas ima ulogu u izgradnji "ljepše i bolje Crne Gore".

"S velikim ponosom želim danas istaknuti dostignuće koje smo zajednički ostvarili u borbi za prava radnika, neradne nedjelje. Nastojali smo osigurati poštovanje prava radnika i promovisati važnost radnog vremena koje uvažava potrebe svakog pojedinca, ali i društva u cjelini", rekao je Bečić.

Kako on kaže, neumorna borba za poštovanje pomenutih prava će se nastaviti.

"Kao i do sada, tako i u budućnosti, insistiraćemo na tome da se nedjelja, kao dan odmora i porodičnog okupljanja, cijeni i poštuje, te time ujedno bude mali predah za sve radnike širom države. Dok god bude zavisilo od Demokratske Crne Gore, možete biti sigurni da će nedjelja uvijek biti neradan dan", dodao je on.

Kako on smatra, Demokrate su ispunile sva obećanja data građanima u susret prethodnim parlamentarnim izborima.

"Osim odbrane neradne nedjelje, ispunili smo i obećanje o povećanju minimalne i svih ostalih zarada, povećanju penzija i staračkih naknada, ispravljanju nepravdi prema majkama, radnicima u rudarskom i metalskom sektoru, uvođenju dječijih dodataka, besplatnih udžbenika i devet puta uvećanim naknadama za novorođenu djecu", naveo je Bečić.

Ovim, kako ih on naziva, istorijskim dostignućima unešena je "radost i spokoj u ogroman broj crnogorskih porodica svih vjera i nacija".

"Nastavićemo u istom duhu i u narednom periodu da se borimo za poštovanje radničkih prava i za još bolje uslove za sve radnice i radnike Crne Gore, kao i za bivše radnike koji su svojim zajedničkim snagama, trudom i radom izgradili Crnu Goru", dodao je Bečić.

Kazao je kako bez rada nema uspjeha, dodajući da se samo zajedničkim radom može stvoriti bolja budućnost.

"Neka ovaj praznik bude prilika za odmor u društvu svoje porodice i prijatelja i dodatna motivacija da još predanije radimo. U to ime još jednom svim radnicama i radnicima čestitam Međunarodni praznik rada", zaključio je Bečić.

Bonus video: