Bečić: Neka nas žrtva stradalih u Murinu inspiriše da gradimo svijet bez ratova i patnje

On je na Tviteru posjetio da se na današnji dan obilježava "tragedija koja je zadesila nevine živote Murina" tokom NATO bombardovanja

4665 pregleda 40 reakcija 29 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Neka žrtva stradalih u Murinu nikada ne bude zaboravljena i neka nas inspiriše da radimo zajedno na izgradnji svijeta bez ratova, nasilja i patnje, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je na Tviteru posjetio da se na današnji dan obilježava "tragedija koja je zadesila nevine živote Murina" tokom NATO bombardovanja.

Bečić je kazao kako je teško prihvatiti da su među žrtvama bila i djeca.

"Ona su svoj život izgubila prije nego su imala priliku da ga iskuse u punom sjaju. Neka nam sjećanje na njihovu nevinost bude podsjetnik na važnost mira i dijaloga", dodao je Bečić.

Naša obaveza je, smatra Bečić, da učimo iz prošlosti kako bismo gradili bolju budućnost, dodajući da se mora raditi na izgradnji kulture mira i tolerancije kako bi se gradila bolja budućnost.

"Ne smijemo zaboraviti Oliveru, Juliju, Milku, Miroslava, Manojla i Vukića. Neka njihova hrabrost i dostojanstvo u teškim trenucima ostane kao primjer svima da se ne smijemo predati strahu i nasilju. Neka ih naša sjećanja vječno čuvaju", kazao je Bečić.

Danas se, kako on kaže, prisjećamo svih nevinih žrtava ratova i sukoba.

"Neka njihova žrtva nikada ne bude zaboravljena i neka nas inspiriše da radimo zajedno na izgradnji svijeta bez ratova, nasilja i patnje. Neka nam ovaj dan bude podsjetnik na to da jedino zajedničkim snagama možemo izgraditi mir i prosperitet za sve ljude Crne Gore", zaključio je Bečić.

Bonus video: