Adrović: Jačati kulturu dijaloga, poštovati radnička prava i graditi bolje i prosperitetnije društvo

"Pozivam zaposlene da u skladu sa zakonom uvijek kada je to moguće štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese, a sve duštvene činioce da neprekidno rade na poboljšanju uslova rada"

2754 pregleda 6 komentar(a)
Adrović, Foto: Luka Zeković
Adrović, Foto: Luka Zeković

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, izrazio je želju da se u državi nastavi jačanje kulture dijaloga, poštovanja radničkih prava, kao i da se gradi bolje i prosperitetnije društvo.

"U proteklih godinu napravili smo važne korake kada je riječ o zaštiti prava radnika, nastavljajući tako da kontinuirano nadograđujemo socijalni dijalog. Potpisivanjem Opšteg kolektivnog ugovora definisali smo određena prava koja će imati svi zaposleni u Crnoj Gori, naročito u situacijama gdje nijesu zaključeni Granski kolektivni ugovori i Kolektivni ugovori na nivou poslodavca. Na taj način smo doprinijeli jačanju motivacije ljudi, posebno mladih, da ostanu u našoj državi, da kod naših poslodavaca traže radna mjesta, što je u interesu Crne Gore kao države, ali i zaposlenih i poslodavaca", naveo je Adrović.

Poručio je i da su vrata Ministarstva rada i socijalnog staranja otvorena za nastavak socijalnog dijaloga, kojim se, kako je naveo, pokazalo da je moguće postizati važne dogovore koji su značajni za sve strane.

"Takođe, pozivam zaposlene da u skladu sa zakonom uvijek kada je to moguće štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese, a sve duštvene činioce da neprekidno rade na poboljšanju uslova rada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: