Đukanović: Odbrana medijskih sloboda univerzalna misija

On je kazao da novinari u napadnutoj Ukrajini i drugim ratnim područjima širom svijeta, suočeni sa najtežim izazovima profesije, imaju ključnu ulogu u istinitom informisanju svjetske javnosti

4973 pregleda 212 reakcija 11 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Slobodna riječ svih medija od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde, ocijenio je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i poručio da je odbrana medijskih sloboda univerzalna misija koja ne poznaje granice.

Đukanović je naveo da se na Svjetski dan slobode medija pridružuju UNESCO kampanji koja naglašava da je danas više nego ikada sloboda izražavanja ključna za sva druga ljudska prava i da odlučujuće doprinosi „oblikovanju budućnosti prava”.

"Istovremeno, ukazujemo na neophodnost jačanja otpornosti na rastuću pojavu dezinformacija, manipulacija i propaganda”, napisao je Đukanović na Tviteru /Twitter/.

On je kazao da novinari u napadnutoj Ukrajini i drugim ratnim područjima širom svijeta, suočeni sa najtežim izazovima profesije, imaju ključnu ulogu u istinitom informisanju svjetske javnosti.

“Njihova, i slobodna riječ svih medija, uključujući i crnogorske, od vitalnog je značaja za očuvanje i razvoj demokratije i društva pravde”, istakao je Đukanović.

Bonus video: