Ugostitelji traže da Čolić pjeva na barskom šetalištu

Ugostitelji u inicijativi upućenoj predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću traže objašnjenje "zbog čega se koncert Zdravka Čolića koji je planiran za 21. maj 2023. godine ispred sportske hale Topolica ne održava kao i uvijek na šetaluštu Kralja Nikole?"

7122 pregleda 9 komentar(a)
Zgrada Opštine Bar, Foto: Opština Bar
Zgrada Opštine Bar, Foto: Opština Bar

Ugostitelji čiji se objekti nalaze na šetalištu Kralja Nikole u Baru zatražili su od predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića da razmotri da se koncert Zdravka Čolića 21. maja održi na tom šetalištu.

Planirano je da se koncert održi na platou ispred Sportske dvorane "Topolica".

Povezani članci

21. April 2023.

Koncert Zdravka Čolića u Baru 21. maja

Ugostitelji u inicijativi upućenoj Raičeviću traže objašnjenje "zbog čega se koncert Zdravka Čolića koji je planiran za 21. maj 2023. godine ispred sportske hale Topolica ne održava kao i uvijek na šetaluštu Kralja Nikole?"

"Kao što je poznato, svi ugostiteljski objekti zavise od događaja ovakvog tipa i same turističke sezone, te ne vidimo razloge zbog čega se navedeni koncert održava na mjestu koje smatramo neprikladnim za održavanje muzičkih događaja ovakvog tipa, s obzirom da je mjesto okruženo stambenim zgradama i narušava mir, a sa druge strane zahtijeva zatvaranje više saobraćajnica, kako bi se isti održao. Jedino opravdanje koje mi smatramo logičnim jeste da su interesi pojedinih subjekata ispred interesa većine, te ovim putem podnosimo inicijativu da se ovaj koncert održi na šetalištu, kao što je i do sada praksa bila, jer su se svih ovih godina održavali koncerti po čemu je Bar bio prepoznat i dočekivao veliki broj turista i gostiju", navodi se.

U inicijativi se dodaje da "samim tim što se na šetalištu nalazi devet ugostiteljskih objekata koji bi doprinijeli kako lokalnom tako i državnom budžetu kroz naplatu PDV, svoje zahtjeve smatramo opravdanim i još jednom u ime svih zahtijevamo da razmotrite mogućnost da se isti održi na šetalištu Kralja Nikole".

Bonus video: