Gašparikova razgovarala sa Adrovićem: Kroz saradnju i digitalizaciju obezbijediti održivost Socijalnog kartona

"Uvjerenje UNDP-a je da je suštinski napredak moguć samo ukoliko u tom procesu nikog ne zapostavimo. Zato ostajemo posvećeni zaštiti ljudskih prava i ranjivim kategorijama stanovništva, među kojima su osobe sa invaliditetom, mladi, starije osobe i žrtve rodno zasnovanog nasilja", poručila je Gašparikova

2614 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sastao se danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom.

"UNDP je spreman da i kroz novu fazu reforme socijalne zaštite nastavi sa podrškom Ministarstvu u sprovođenju politika socijalne zaštite. Vjerujem da ćemo kroz zajedničku saradnju i digitalizaciju obezbijediti dugoročnu održivost Socijalnog kartona i ojačati kapacitete institucija nadležnih za sprovođenje reformi", kazala je Gašparikova, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ona se zahvalila na dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom, kazaviši da očekuje da će biti nastavljena i ubuduće imajući u vidu da je djelokrug rada ovog resora od izuzetnog značaja za građane, jer obuhvata brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva.

"Uvjerenje UNDP-a je da je suštinski napredak moguć samo ukoliko u tom procesu nikog ne zapostavimo. Zato ostajemo posvećeni zaštiti ljudskih prava i ranjivim kategorijama stanovništva, među kojima su osobe sa invaliditetom, mladi, starije osobe i žrtve rodno zasnovanog nasilja", poručila je Gašparikova.

Adrović je kazao da je UNDP bio kredibilan partner dugi niz godina, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

"Politike kojim se bavi Ministarstvo su unaprijeđene zahvaljujući podršci UNDP-a u skoro svim aktivnostima", istakao je on.

Kako kaže, važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike.

"Posebno je bila značajna vaša podrška u uspostavljanju Informacionog sistema socijalnog staranja ISSS (e-Socijalni karton), koji predstavlja važnu bazu podataka da dalju reformu sistema socijalne i dječje zaštite", zaključio je ministar Adrović.

Bonus video: