Martinović čestitao Dan Evrope i Dan pobjede

"Opština Kolašin uvijek se ponosila svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom koja joj je i omogućila da danas u miru i slobodi može da implementira i njeguje i evropske vrijednosti savremenog doba"

6565 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović čestitao je građanima 9. maj, Dan Evrope i Dan pobjede.

"Današnji dan predstavlja priliku da se prisjetimo vrijednosti na kojima je izgrađena ideja Evrope - mira, solidarnosti i zajedništva. Upravo zahvaljujući zajedničkom djelovanju i solidarnosti, Evropa je uspjela da prevaziđe mnoge prepreke i izgradi jedan od najrazvijenijih regiona svijeta", naveo je Martinović.

Dodao je da je 9. maj, važan za cijelu Evropu, jer obilježava kraj Drugog svjetskog rata i pobjedu nad fašizmom, ali i slavi jedinstvo i solidarnost Evrope.

"Opština Kolašin uvijek se ponosila svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom koja joj je i omogućila da danas u miru i slobodi može da implementira i njeguje i evropske vrijednosti savremenog doba. Obilježavajući Dan Evrope i Dan pobjede, sjećamo se svih onih koji su dali živote za slobodu i demokratiju. Njihov doprinos neće nikada biti zaboravljen, a mi ćemo se i dalje boriti da očuvamo vrijednosti za koje su se oni borili. Opština Kolašin je uvijek bila spremna da podrži sve inicijative i projekte koji doprinose osnaživanju evropske perspektive cijele države. Podsjećam da ćemo na jesen biti domaćin sastanka Komiteta regiona EU i Crne Gore, što će biti još jedan korak ka osnaživanju veza između naše države i Evropske unije", saopštio je Martinović.

Poručio je da se zajedničkim radom i solidarnošću, može stvoriti bolja i prosperitetnija budućnost za sve.

Bonus video: